kopok lekor

kopok lekor from tok mama
kopok lekor ganu en.googleskopok lekor dengan sos en.googles (kepada tuan punya gambar mintak maaf pinjam kejap ek)

malam ni tiba2 nak makan kopok lekor..tp pasar malam jauh ler pulak dekat2 nak due ni en.hubby tak bagi kuar rumah punya..huhu nak tak nak telan air liur jerklah teman..huhu ni salah satu makanan tradisi yang saya dan en.hubby gemari..

tp kopok lekor yang paling terbaik setakat ini made in ganu ya Allah sedap tak terkata..hehe meleleh air liur saya bila teringat kat kopok lekor ni..sedapnya..nak pi ganu jauh ler pulak..huhu tengok gambar pun jadilah kot..

kopok lekor yang paling best kalau banyak ikan berbanding kanji..ya Allah rasa nikmatnya yang rebus dan tak goreng pun dah sedap..tp setengah orang tak bole makan kalau yang belum goreng..hehe

24 comments:

  1. Baru je makan minum ptg tadi...fav...fav kak cek...:)

    ReplyDelete
  2. saya kalau tak goreng pun tak boleh makan tau..

    ReplyDelete
  3. mmng sdap t.tkata kropok lekor. klau ada t.mkn nsi t.pe ;D

    ReplyDelete
  4. cik cek;fav kita sama kak..kalau tahu pi umah akak makan k0pok..hehe

    ReplyDelete
  5. huda:hehe saya tahu lain orang lain selera..kalau mcm tu kena makan yang goreng..hehe nanti tak pasal2 lain pulak jadinya..hehe

    ReplyDelete
  6. so shy lady;hehe saya pulak kalau ada kopok ni saya gemar makan dengan nasi kerabu..

    ReplyDelete
  7. baru mkn kopok lekor ganu smlm...tp xsedap pun yg tu...mcm kurang ikan aje...

    ReplyDelete
  8. betul..kopok lekor ganu yg terbaik!!...lembut dan banyak isi ikan banding tepung..huhu..

    ReplyDelete
  9. khairin:biasa kalau saya sarapan kopok lekor pagi2 saya makan dengan bihun..

    ReplyDelete
  10. cik aisha:mungkin sekarang orang takot nak kelaut sbb keadaan cuaca...

    ReplyDelete
  11. liey:saya setuju tp time bukan musim hujan kot banyak ikan..

    ReplyDelete
  12. memang sedap keropok lekor terengganu. sehingga saya menyombongkan diri bila lihat keropok yang dijual di KL..hahahah

    ReplyDelete
  13. Xske sgt
    lau kping2 ley thn lg la

    ReplyDelete
  14. keropok leko makan petang hari sedap tu, dapatlah minum kopi. betul tu totie kat ganu je yang sedap, tempat lain cam keras sikit.

    ReplyDelete
  15. eri-chan:hehe mmg tak boleh lawan...sbb asli dari ganu..hehe

    ReplyDelete
  16. iffah:hehe yang keping pun best..tp kat kelantan kopok keping dipanggil kopok gotel..hehe

    ReplyDelete
  17. cik ina:kat tempat lain mungkin banyak kanji..jadi rasanya kurang menyerlah kot kak..kalau ikan banyak..best dan sodap..

    ReplyDelete
  18. mungkin gak tu...heheee sbb tu ikang kurang...:)

    ReplyDelete
  19. cik aisha:betul2 ikang kurang tak sedap...

    ReplyDelete
  20. kak limah:jom ikut saya balik kelantan..

    ReplyDelete
  21. nyam nyam..kalau kopok lekor ganu nyer mmg shedap

    ReplyDelete
  22. koopoookk lekoo ganuu mang besshh dgn kuah nyeee
    aduhaiiii :))

    ReplyDelete