Ikan sweet sour

percubaan pertama..
en google ni nampak sedap...mintak maaf yerk tuan punya gambar saya pinjam
percubaan kedua...

hari ni nak publish kat kawan2 pasal ikan sweet sour yang menjadi kegemaran saya..saya masak ikan sweet sour ni pakai ikan kembung kot..tp nak lagi sedap pakai ikan bawal...huhu nak beli ikan bawal kedai bawal flat saya tak jual ikan ni..

ikan ni kalau makan panas2 time lunch memang sedap dan membangkitkan nafsu makan..hehe tp jangan makan dengan gelojoh sebaliknya makan dengan penuh kesopanan yerk..hehe kadang2 buat jugak aksi tu..hehe

tapi sekarang dah nak dekat sarat ni suami tak bagi saya masak takot saya tak larat nak kemas dapur dan takot saya cepat penat..hehe jadi sekarang nak apa jerk call papa sah2 dia belikan kalau ada kat kedai ar..hehehe

36 comments:

  1. suka ikan dari ayam... kunyah sedap ikan goreng garing nie

    ReplyDelete
  2. wak pon doakan moga selamat melahirkan nnti yeee... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

    ReplyDelete
  3. akak pun suka buat ikan sweet sour ni, biasa guna bawal atau siakap..:)

    ReplyDelete
  4. kegemran akak jugak ni......akak pun macam Yus..biasa guna bawal @ siakap...tapi nak try jugaklah guna ikan kembung...

    ReplyDelete
  5. wou sdp nya pos dekat pakjoe sikit

    ReplyDelete
  6. jendela hati:ikan mmg best..hehe kalau ayam saya suka buat sup berbanding goreng..

    ReplyDelete
  7. wak gelas:terima kasih banyak2...atas sokongan wak..hehe

    ReplyDelete
  8. kak yus:saya tak pandai beli ikan siakap..tp makan kat kedai sedap ikan siakap ni,...

    ReplyDelete
  9. kak mp:hehe nanti nak try sweet sour kak mp ar pulak..hehe

    ReplyDelete
  10. pak joe:hehe bole tunggu akak dah habis pantang..hehe akak nak masak2 balik sekarang tengah pencen..hehe

    ReplyDelete
  11. sedapnyer.. suka gak mkn ikan sweet sour ni

    ReplyDelete
  12. akak suka ni. hidangn ssuai jika ada org btandang. pandai totie masak ;D

    ReplyDelete
  13. suka gak mkn sweet sour ni, tp xpnh try masak pun...hahaa.
    p/s:jaga diri elok2 dah sarat ni..:)

    ReplyDelete
  14. tq sudi singgah di BSB...ikan sambal org kata kalau masukkan serai lagi sedap...

    ReplyDelete
  15. suka masak mcm ni jugak..anak2 suka mkn..selalu buat dengan ikan bawal..

    ReplyDelete
  16. lya:hehe kalau datang kl nanti singgah la kerumah saya makan sweet sour..hehe

    ReplyDelete
  17. ikan bawal mesti yg fresh, baru lgi sedap...

    ReplyDelete
  18. so shy lady:tp saya rasa masih ada kekurangan nak kena belajar masak ikan siakap lak yang saya tak berapa pandai sangat..hehe

    ReplyDelete
  19. cik aisha:nanti saya dah habis pantang nak masak lagi..pebret saya dengan adik bongsu..

    ReplyDelete
  20. bsb:ideal yang bagus tu nanti saya nak try masukan serai lak..sure lagi memikat selera ...

    ReplyDelete
  21. ainnoraini:dengan ikan bawal sedapkan..mak saya suka buat dengan ikan bawal..rindu kat mak saya dan masakan dia...

    ReplyDelete
  22. eb:hehe eb pun mesti tahu buat simple jerk resipi ni...

    ReplyDelete
  23. ct n honey:betul tu..kat kl payah nak dapat kat kg saya kat tok bali best ikan baru dari laut..

    ReplyDelete
  24. mengancamnya ikan sweet sour dia.. akak dah lama tak masak menu ni.. he..he..

    ReplyDelete
  25. bikin lapar korang saja

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  26. Totie@Tomy..nampak merah samablnya pun dah tau sedap ikan sweetsour ni.

    ReplyDelete
  27. fabulous me:tq hehe jemput makan..

    ReplyDelete
  28. hanis azla:hehe terlebih kuah kak..hehe

    ReplyDelete
  29. lily;hehe tq..tp lily masak masak lagi sedap...

    ReplyDelete
  30. acik erna:tq acik saya letak cili kering sikit..hehe

    ReplyDelete
  31. wah merah menyala sambaltuh..mesti jilat jari lah=)

    ReplyDelete
  32. wan nurul:hehe jemput makan..hehe

    ReplyDelete