Sambal sardin

sambal sardin
suka jenama ni
sambal sardin en.googles

saya rasa ramai orang yang gemar makan sardin..kalau kat umah mak saya yang suka makan sardin adik no.3 dengan adik bongsu saya.termasuklah saya..sardin ni boleh makan dengan nasi,roti dan juga lempeng...

setengah orang masak sardin pelbagai gaya dan jenis resipi hubby saya suka makan sambal sardin..saya lak suka sardin masak kicap masakan mak saya..tp hubby tak makan style macam tu dia tak biasa...

makan sardin ni sekali sekala mmg sedap..tak boleh makan hari2 jugak..almaklumlah product dalam tin..hehe kawan2 lak macam mana masak sardin mesti ada style tersendiri kan..ni yang seronok nak kongsi...

26 comments:

  1. salam totie....my peberet 4ever n ever.....bessssttttt sgt....nak nak....hihihih

    ReplyDelete
  2. akak pun suka sardin...masak mcm mana pun sedap....

    ReplyDelete
  3. Suka giler makan sambal sardin ne tau.. Tapi sejak terbace pasal keburukan sardin ne utk perempuan. Terus jadi takut tau..

    ReplyDelete
  4. liza:wasalam..hehe sama lah citarasa kita..hehe

    ReplyDelete
  5. kak mp:wah akak flexsibel senang orng macam akak tak tolak rezeki..

    ReplyDelete
  6. zyash:ooo sardin ni tak elok ek untuk pompuan..kena buat research ni...

    ReplyDelete
  7. tadi dah search pasal VCO dan ibu mengamdung. Ramai kate elok amik utk ibu n baby tau...huhu.. Ne sekarang tgh carik VCO catalyst yang berdekatan la..

    ReplyDelete
  8. ara a.k.a temoh adikku:hehe aku pun suka tp tok leh makan..hehe rupanya..

    ReplyDelete
  9. zyash:tq bagi info yang baik untuk saya...nampaknya kena stop makan sardin ni..sementara waktu..

    ReplyDelete
  10. salam totie..kak mieza pun setia dgn jenama ni sebab tekak kak mieza ni kata jenama lain tak beshhhhh..akak suka sambal sardin makan dengan nasi lemak :)

    ReplyDelete
  11. KAMI KAT UMAH NI PUN SUKA SARDIN... KADANG2 DIJADIKAN CICAH DENGAN LEMPENG

    ReplyDelete
  12. merah dan menarikk nampak sambalnya..acik suka letak air limau kasturi sambal sardin ni..

    ReplyDelete
  13. sedapnya..kalau taruk mayonis lagi sedap tuu...hihiih

    ReplyDelete
  14. alahai nudget pun xbeli lagi...terliur pulak tgk sardin....sejak cerita sardin xelok utk kesihatan tersebar, lama gila dah xbeli sardin tin....terliur2...

    ReplyDelete
  15. kak mieza:betul2 kadang2 sambal sardin ni sedap makan dengan nasi lemak/..

    ReplyDelete
  16. fabolous me:hehe mmg terbaik..hehe

    ReplyDelete
  17. chik att:cicah dengan lempeng pun sedap..kakak ipar saya suka makan macam tu..

    ReplyDelete
  18. acik erna:saya letak asam limau sbb tak nak bagi hanyir..next time nak try mcm acik lak..tq acik bagi petua..

    ReplyDelete
  19. ct aja;hhohohp tak tahu pulak letak mayonis sedap..nak try wak ar...

    ReplyDelete
  20. cik aisha:saya pun jarang makan..dalam 2bulan sekali saya makan..tp kalau tak makan langsung teringat2 pulak..

    ReplyDelete
  21. mr.ein:masa bujang2 dulu pun saya kuat makan sardin..

    ReplyDelete