nur hannah damia bt mohd helmy

anak mama kuning..
mia dan papa
fresh from oven..3.3 kg...c-zer..

akhirnya pada 21/12/2011 saya selamat melahirkan puteri sulung saya dengan kaedah c-zer..seram sejuk jugak bila doktor suh saya c-zer al-maklumlah teman tak ada pengalaman sebegini..

nasib baik jugak saya bersalin time cuti sekolah sempatlah mak saya datang menjaga saya dan baby...hari kedua baby kena kuning..sedihnya rasa masa tu sbb susu badan tak ada nak bagi baby minum...

tp nak ucapkan terima kasih pada nurse yang baik hati...yang tak baik hati tu simpan jerklah dalam hati moga Allah sahaja membalasnya...paling tak boleh lupa kawan adik saya yang banyak membantu sepanjang kat hospital..

24 comments:

  1. Alhamdulillah! Jaga diri & baby baik2 ya :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah... alhamdulillah semua selamat... cantik nama baby secantik tarikh lahirnya... tahnih totie..

    ReplyDelete
  3. selamat tahun baru 2012, semoga hidup Totie sekeluarga akan lebih baik pada tahun 2012 dan tahun-tahun seterusnya, InsyaAllah : )

    Tahniah dapat baby Nur Hannah Damia

    ReplyDelete
  4. fabulous me:tq sekarang kena pk nak jaga diri dan jaga damia..

    ReplyDelete
  5. dinas aldi:tq baby sekarang makin gebu..hehe

    ReplyDelete
  6. Alhmdulillah.....
    Tahniah dik........

    ReplyDelete
  7. jendela hati:tq anak saya lahir sama tarikh dengan saya cuma bulan jerk lain,..hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah totie...salam peluk cium untuk hannah. :) selamat tahun baru, errrr selamat berpantang... (=o=)

    ReplyDelete
  9. cik ina:tq cik ina atas doa tu..moga tahun ni rezeki makin bertambah...

    ReplyDelete
  10. kak mp:tq kak seronok ada baby ni walaupun tak cukup tito..

    ReplyDelete
  11. cheq su:hehe berpantang ni...rasa macm lama jerk...bila ler nak abis..hehe

    ReplyDelete
  12. omedetou/congrats dear
    bestnyer dapat gegurl
    jelezzz tgk comey sgt

    ReplyDelete
  13. weee
    punye lame x jenguk akak ni
    dah bersalin penye
    baby gal ha
    alhamdulillah

    alo tetomey :))

    welcome to world mia :))

    selamat tahun baru kak :))

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah...tahniah baby akhir tahun ni. cuti pantang le sekarang ye, lama tu...hehee.semoga baby n mak dia sihat...:)

    ReplyDelete
  15. tahniah totie..dah selamat semuanya..cumilnya baby..nnt amek gambar banyak2..totie bukan takder susu,tapi mmg permulaan bukan susu kuar tp kolestrum.susu pekat kuar dr hari pertama-ketujuh..kerapkan susu banyak2 kalau baby kuning..adajer susu.mind set.kalau kerap bagi susu kat baby nnt banyaklah susunya=)

    ReplyDelete
  16. tahniah.. to both the father and mother..
    comelnya baby.. selamat berpantang ye..

    ReplyDelete
  17. lady ayu:hehe papa dia nak boboi tp dapat gurl2 hehe 5 tahun lagi kot..insyaAllah..

    ReplyDelete
  18. mimi:HEHE akak dah bersalin sekarang dalam pantang..rindu nak makan burger..tp kena sabar dulu.hehhe

    ReplyDelete
  19. cik aisha:mak dia tak sihat baby sihat..mak dia kena bp..tp alhamdulilah semakin stabil..doakan saya yerk..

    ReplyDelete
  20. wan nurul:tq kongsi tip alhamdulilah since dah 2 minggu ni susu dah makin banyak syukur sangat...

    ReplyDelete
  21. yanti:tq masa pantang ni mcm2 nak makan..tp org kata nak betul elok kena pantang 100 hari..mampukah saya..

    ReplyDelete
  22. Totiey cayangggg...kak mieza baru balik dari bercuti jd baru tahu totie dah dapa baby gurl..ya Allah comel sgt dia..dan eiii geram nak kiss kiss pipinya yg gebu itu..ya Allah tak tahu nal gambarkan mcm mana perasaan bila dapat baby kan...dan bau baby adalah bau yg paling wangi daam dunia ini..thaniah totie..selamat berpantang dan selamat menjadi ibu...tahniah dear :)

    ReplyDelete
  23. kak mieza:tak sangka impian saya nak dapat baby gurl akhirnya termakbul..walaupun sakit nak lahirkan mia tp ni anugerah terindah pada hujung tahun 2011..tq kak mieza sayang..

    ReplyDelete