mia berjaga malam

abang tido mia tak tido
pagi tido lena kul 10 bangun..
mia tidolah sayang..

mia sekarang ada tabiat baru tak nak tido malam siang dengan petang dia tido tak hengat..adoi kul 1.30 pagi baru dia nak tido..nasib baik mama tak start kerja lagi..kalau mama dah start kerja macam mana..huhu

dia jaga time dia lapar susu kul 5 pagi..hehe pastu nak main2..dia tido balik kul 6 pagi pastu dia tido kul 7 pagi dia bangun..hehe mungkin sekarang damia selsema dia tak selesa kot..saya ni pulak tak faham al maklum lah mia baby dia nak cakap tak pandai lagi..apa yang dia tahu menangis jerk lah..

saya takot jugak kalau mia tak cukup tido takut pertumbuhan dia terjejas,,,bagi saya ibu yang masih hijau lagi..al maklumlah anak pertama nasib baik ada tok mama dengan mak mertua boleh ler saya bertanya,...mcm mana pula dengan pengalaman kawan2 blog..

22 comments:

  1. anak kak munna yg sulung selalu macam tu masa dlm baby dulu...kadang sampai 4 pagi dia taknak tido lagi.... siang tido je memanjang

    ReplyDelete
  2. dulu masa merah kitapun berjaga lagi teruk..kul dekat2 subuh baru nak tido..lain nanges jer..huhu..mmg tekanan darahpun rendah masa tuh

    ReplyDelete
  3. munna:masa tu akak dalam pantang ker???

    ReplyDelete
  4. wan nurul:saya lak bila tak cukup tido tekanan darah tinggi..

    ReplyDelete
  5. anak sedara chemay pon tak tidur jugak time malam.
    pkol 3 -4 pagi baru nak tidor tauuu

    ReplyDelete
  6. chemay:samalah dengan damia tengahari dengan petang punyalah syok tido malam jerk main..

    ReplyDelete
  7. munna:hehe tak lama lagi tu..akan rasa pengalaman mcm ni..hehe

    ReplyDelete
  8. yad;z:nanti dah ada anak mesti akan rasa..tp setiap orang pengalaman berbeza..

    ReplyDelete
  9. khairin:hehe tak apa pasni bila dah ada pengalaman jangan lupa publish kat blog..

    ReplyDelete
  10. baby mula2 selalu tukar timing tido..

    ReplyDelete
  11. anak akak dulu pun macam tu...mlam berjaga, siang tidur.....tak pe dik, lepas ni baby tu pasti akan beralih angin pulak.....saja nak uji mamanya..hihihi...

    ReplyDelete
  12. he he biasa la totie.. baby ni mcm2 perangai bila nak membeso :D

    ReplyDelete
  13. jendela hati:betul tu nak tunngu dia tukar time tid balik ni...harap dah start kerja nanti malam dia tido ler..hehe

    ReplyDelete
  14. ros:terima kasih ziarah blog saya...

    ReplyDelete
  15. kak mp:mama dia betul2 tercabar..sekarang baru tahu besarnya pengorbanan mak nak besarkan saya..

    ReplyDelete
  16. whitecappucino:ya Allah mmg mata segar bugar..siap ajak bercakap lagi,..hehe tercabar mama..

    ReplyDelete
  17. yanti:hehe betul tu saya baru dapat pengalaman macam ni..

    ReplyDelete