mee kari

mee (en.googles)
sedapnya(en.googles)


mee kari(en.googles)

hari ni lunch rasa nak makan mee kari jerk nak masak sendiri tak sempat..sejak ada anak kecik ni kalau nak masak saya pikir dua kali..dulu dah pernah masak masa tu saya mengandungkan damia..hehe

dah dua kali saya publish mee kari kat blog saya..hehe kawan2 blog lunch apa hari ni jomlah kita share..hari ni ada pasar malam dekat dengan rumah..tengah pikir nak makan lunch ker atau untuk petang karang,..

kalau masak alamaknya tak menjadi kot sbb damia sekarang nak perhatian lebih kalau en.hubby ada tak apa boleh suh dia jaga..hehe jadi saya pilih jalan =ringkas saya beli jerklah..jimat masa..hehe

20 comments:

  1. peberet akk ni totie...dapat mkn hari2 pun xpe...syioknyaaaa,,,

    ReplyDelete
  2. uii lama x mkn mi kari eps buatan mak ;-)

    blog akk ni adavirus la

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kalau air tangan mak semestinya sedap..

      Delete
  3. aduhai... sedapnya mi kari en. google. Lama tak beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saya pun sekarang beli jerk..sbb nak masak tak sempat damia tido setengah jam jerk..masak perlukan masa 1jam mcm master chef..tp nak kemas dapur lagi..agaknya 2jam kot..hehe

      Delete
  4. Replies
    1. tak sangka ramai yang minat makan mee kari ni..

      Delete
  5. Uishhhhh mak!!!
    Sedap nyer!!!
    Lapor kami nengoknya..
    Mkn roti je lunch ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan roti cicah kari pun sedap jugak..

      Delete
  6. uishhh lamanya tak visit blog totie..mia pun dah besar..cepat nyer masa berlalu bila akak terlalu busy..and wahhhh mi kari tu terus terasa laparrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu dengan komen kak mieza..hehe damia dah makin besar..hehe jom kak pekena mee kari..

      Delete
  7. fuhhh...mmng mnggoda betul...peberet akak ni.....

    ReplyDelete
  8. assalam totie

    faham bila ada ank kecik he he beli pun ok sb sorang makan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..kalau damia tido 2jam sempat kot masak..hehe

      Delete
  9. Saya pun suka mee kari. Tak pernah masak, beli je. Sebab kita je yang layan mee kari kat rumah ni, anak-anak dan husband tak minat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan pulak mee kari ni pebret saya dan suami..hehe

      Delete
  10. Akak dulu2 tak suka mi kari tapi bila dah makan, fuhhh! I LIKE.

    ReplyDelete