Amalan membaca

kanak2 pun suka membaca(en.googles)
penulis novel ain maisarah
impiana best

buku ni saya pinjam dari anak makcik saya tp sampai sekarang saya tak pulangkan kat dia..hehe punyalah lama pinjam..tp cerita ni best jadi saya ulang bacanya sebanyak 2kali..hehe time pi klinik jerk check up mesti bawak buku ni..

tp kalau jumpa kawan2 tak fokus lak membacanya..hehe borak dulu tp bila kawan2 dah settle checkup saya sambung baca balik..hehe kiranya buku ni pun saya anggap sebagai kawan jugak..kalau sunyi dia lah peneman saya..

ingat dalam pantang ni nak banyak membaca al-maklumlah tak ada aktiviti..hehe jadi baik saya membaca sambil jaga anak..tp mcm mana dengan kawan2 yang pernah berpantang apakah aktiviti anda jom share..

24 comments:

  1. mee too.suka membaca tp selective

    ReplyDelete
  2. time pantang mmg bosan kwn2 saya ckp, mulalah mereka bersms dgn kwn2.yg ada blog tu, xtif la berblogging mengisi masa bosan n lapang...;p

    ReplyDelete
  3. Anak akak mmng minat betul ngan ain maisarah....hampir semua novel ain ada dlm simpanannnya....

    Masa berpntang akak bnyak jugak dihabiskan dgn membaca....taklah boring sangat sebab akak tak suka tgk tv.

    ReplyDelete
  4. Akak pun banyak membaca masa pantang. Banyak baca majalah. Semenjak aktif blog ni, mungkin sibuk berblog kot masa NEXT berpantang.

    ReplyDelete
  5. bagus kalau dpt membca, lagi best kalu tiada gangguan mmg syok layan novel...

    tp dedulu kalu kita dlm pantang sedang membaca, org tua2 kata mata rabun..heheh..pantang larang mcm2 huhu

    ReplyDelete
  6. alamak takde pngalaman xdapt nak share..hiihihi

    ReplyDelete
  7. time dalam pantang memang boring kalo takder buat aper2 kan kalo saya suker membaca pagi2 pastu bertungku n paling best tengok drama masa dalam pantang ni la semua drama tengok...

    ReplyDelete
  8. weee
    besshnyeeee bile dpt membaceeee
    sukee sgt!

    ade gak tgk buku ain maisarah ni
    hehehehe

    ReplyDelete
  9. sya dlm pantang duk balun tgok tv je...huhu

    tu yg makin rabun!

    ReplyDelete
  10. saya ne ada pinjam buku org tak baca2 lagi adessssssssssss

    ReplyDelete
  11. ara a.k.a temoh adikku:hehe mung tak tahu ko aku ni kalau baca buku no.1..heehehehe

    ReplyDelete
  12. khairin:biasa khairin beli buku kat mana??

    ReplyDelete
  13. cik aisha:nampak gayanya hari2 jugak saya bukak blog..facebook tak best sangat..blog lagi banyak info..

    ReplyDelete
  14. kak mp:hehe ain maisarah ni best saya suka penulisan dia..nak memasak masa berpantang tak bole..hehe jadi hobinya baca buku jerklah..hehe

    ReplyDelete
  15. teratak hami:nampak gayanya saya hari2 ler cerita pasal pantang..hehe

    ReplyDelete
  16. jendela hati;ALAMAK ADA pulak pantang larang macam tu ek kak..hehe

    ReplyDelete
  17. ct aja:tak per tak lama lagi mesti akan dapat pengalaman ni..hehe

    ReplyDelete
  18. lizz:nampak gayanya semua cerita kat tb saya khatam lepas ni..hehe

    ReplyDelete
  19. mimi:hehe mimi ada baca jugak ek buku ain maisarah..akak suka penulisan dia..

    ReplyDelete
  20. mama noriz;hehe saya lak sah2 tengok tv baca buku..anak mak saya yang jaga..hehe

    ReplyDelete
  21. baby mama amana:hehe saya pun pernah jadi macam tu..hehe

    ReplyDelete
  22. cintakan buku tu kena pupuk dr kecil ... tak macam cintakan muka buku, x yah ajar, menjadi jer! :)

    ReplyDelete
  23. acik:cinta muka buku kejap jerk bole pandai..tp cintakan buku teringat2 dalam memori.

    ReplyDelete