Kelengkapan rumah

rumah idaman(en.googles)
dapur mak mertua kasi
bilik tidur..perlukan suntikan baru..hehe

setiap org mesti ada rumah idaman masing2 kan..saya dan suami pun teringin nak memiliki rumah sendiri dengan kelengkapan rumah yang lengkap..tp tak semua kita mampu beli dalam satu masa...

nak beli rumah ni bukan main terus beli memerlukan perancangan yang teratur dan kewangan yang stabil..mcm sekarang saya tak mampu nak membeli rumah lagi..kerana belum stabil dari segi pendapatan..

kadang2 apa yang kita nak tak semestinya kita terus dapat sebaliknya kita harus berusaha untuk mendapatkanya..maybe lepas bersalin nanti saya plan nak mencari duit lebih..al-maklum dah ada anak belanja makin besar...

29 comments:

  1. walopn dh sok umah sendiri, umah cam tongkang pecah. kena tunggu dak2 tuh bsr skit. sbb baru cat umah, esok dh kena conteng balik. huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. mrancanglah slow2 insyaAllah mimpi kan jd knyataan ;)

    ReplyDelete
  3. takpe..sambil menyewa sambil menabung..sikit sikit lama lama jd bukit..akak menyewa dkt 6 tahun baru dpt beli rmh sndr..sabar bnyk2

    ReplyDelete
  4. insyaallah....pas ada anak nanti mesti rezeki makin murah...:)

    ReplyDelete
  5. k.yana pun tgh bermimpi2 nk ada umah sndiri..asyik bg duit sewa kat org jer tiap bln hehee..mmg kna plan betul2..dh ada anak lg bertambah kewangan tp Alhamdulillah..rezeki anak sentiasa ada:=)

    ReplyDelete
  6. teringin punya rumah sendiri....

    ReplyDelete
  7. plan step by step..insya allah ada rezeki nnt..doa tu yg penting jgn putus...

    ReplyDelete
  8. eb:hehe kes eb mcm makcik saya..hehe tak per anak2 tengah kreatif..hehe

    ReplyDelete
  9. so shy lady:tq kata2 semangat ni..

    ReplyDelete
  10. saniah:tip sangat berguna untuk saya terima kasih..sabar hasilnya amat bermakna...

    ReplyDelete
  11. cik aisha:amin..moga masim mulut cik aisha...amin amin amin..

    ReplyDelete
  12. yana:hehe betul tu..tp nak kena ada perancangan kan kak..moga anak saya ni memberi rezeki buat saya dan hubby..

    ReplyDelete
  13. dwaty:sama dengan saya..hehe harap2 impian kita tercapai..

    ReplyDelete
  14. khairin:tq khairin...doa setiap hari..harap doa termakbul..amin.amin...

    ReplyDelete
  15. moga impian tercapai...saya pon teringin nak rumah sniri, biar pun belom kawin..hihiih

    ReplyDelete
  16. bilik tido akak kan rasanya tongkang pecah lagi cantik...huhu...

    tak smepat je kemas

    ReplyDelete
  17. kalo masuk umah baru mmg pakai duwet banyak...tgk dapur tue teringat dapur umi ai kat kg hikhikhik

    ReplyDelete
  18. ct aja;bagus perancangan tu..untuk masa depan ct aja jugak...kalau sekarang sebelum kawin dah beli rumah sangat2 bagus..

    ReplyDelete
  19. mama nuriz:selalu hubby yang tolong kemas katil..sejak mengandung ni saya seorng yang pemalas..hehe

    ReplyDelete
  20. lady ayu:alamak kebetulan dapur saya sama dengan dapur umi awk..hehe..tp ni pun dapur mak mertua..hehe

    ReplyDelete
  21. saya bila anak kecik2 lagi ni,rmh x boleh cantik...nak make over kenalah tunggu anak besar dulu

    ReplyDelete
  22. beli aset mmg tak rugi torie..harga rumah sentiasa naik..harga kereta asek turun je..kalau ada duit tu belilah rumah ke tanah ke emas ke..insyaAllah tak pernah merugikan..insyaAllah satu hari nanti totie akan dapat umah idaman totie..ada rumah sendiri mmg seronok sgt dik! :)

    ReplyDelete
  23. nani pon duk berangan2 nak ada rumah sendri..ntah bila la dapat beli...

    ReplyDelete
  24. Salam, t kasih sudi folo.. folo u back..

    ReplyDelete
  25. ct n honey:betul cakap ct tu..kalau ada anak kecik susah anak lagi kreatif dari mak dia nanti..hehe

    ReplyDelete
  26. mieza:betul tu kak mieza..aset kena ada untuk anak2 jugak..tu plan saya dengan suami..tp perancangan kena susun semula..hehe

    ReplyDelete
  27. nurwairani:hehe mogaimpian wani dengan saya akan tercapai..best kan kalau ada planning...

    ReplyDelete
  28. che mid:sma2 cik mid terpikat dengan blog cik mid..

    ReplyDelete
  29. Ctk nye umah idaman tuh. SImple dans tyle

    ReplyDelete