Teringin nak pi muzium negara



all images en.googles

sebenarnya hari2 balik kerja dan pi kerja selalu lalu kat muzium ni tp dah lama betul tak pi muzium..dulu masa saya kecik2 mak dan ayah saya pernah bawak saya ke sini...tp muzium sekarang best mcm2 ada sekarang pasal kapal karam..

tp sayang saya hanya lalu jerk tp tak singgah..hehe walaupun pelik tp kat dalam ni mcm2 kita boleh tahu tentang sejarah negara kita..dan macam2 lagi ilmu jugak tu...

jika pelancong selalu datang ke muzium tp kenapa kita sendiri tak pernah nak melawat muzium..hehe harapan saya bila anak saya dah umur 2tahun saya nak bawak anak saya pi muzium..

30 comments:

  1. salam kenal..

    betul lah.. in fact i sekarang ni nak explore macam2 tpt kat kl ni je.. Jadi tak malu bila ada org luar dtg dan tanya kita..hee.

    ReplyDelete
  2. nanti dpt juga merasa dikk
    doa banyak2 ekekek
    akak dah pernah gi .. tu punn dah tua nie baru merasa :))

    ReplyDelete
  3. Walaupun dah pernah pergi tapi dari semasa ke semasa eloklah pergi lagi sebab kan selalu ada pameran2 baru, boleh jugak menambah ilmu pengetahuan :)

    ReplyDelete
  4. pergilah dear,besttt.
    sy ms study dl,berkali2 pergi sana sbb asgmnet,best!

    tapi abc kt cafe dia lg best sbnrnya :)

    ReplyDelete
  5. Baca N3 ni tetiba aja Ate rasa nak 'beraya' kat Muzium. Bukak tak ek? Kali terakhir pergi zaman sekolah tahun 1982 (Uppss pecah rehsia ko dah tua Ate, hehehe)

    ReplyDelete
  6. dah lama x p muzium..ms zaman bdk skolah dulu tiap kali cuti skolah mst p muzium dgn zoo :=)

    ReplyDelete
  7. yan:salam kenal juga dari saya..betul tu kita sendiri kena sayang dengan warisan kita dan kena tau sejarah negara kita..baru betul2 anak malaysia..hehe

    ReplyDelete
  8. ieda:kak ieda..terima kasih..hehe tua ar agaknya mengandung kot mengidam macam2..samapi nak pi muzium ni..hehe

    ReplyDelete
  9. dinas:betul tu..kat muzium ni banyak pameran baru..seronok sebenarnya lihat mcm 2 sejarah..tp ada sekali pameran ular saya jadi seram sejuk..maybe saya fobia kot...

    ReplyDelete
  10. cik ji:alamak sebut pasal abc ni teruja lah pulak..hehe

    ReplyDelete
  11. ann huda:alamak rasanya raya ni tutup kot..hehe tak per kita pi lepas raya..hehe

    ReplyDelete
  12. ikatan kasih ku:betul tu..tp masa belajar sejarah kat sekolah dulu subject sejarah saya tak pernah dapat A..hehe

    ReplyDelete
  13. yana:hehe samalah dengan saya setiap kali balik kerja lalu jerk kat situ..tp singgahnya tak..hehe

    ReplyDelete
  14. samala, last gi x engat umo braper

    ReplyDelete
  15. salam totie..last akak pi muzium nih berbelas tahun yg lalu masa anak sulong akak umur 2@3 tahun..haha!! tp la ni katanye mmg mcm2 ada kt muzium tuh..xtau bila leh pi lagi..hehe!

    ReplyDelete
  16. salam ..bagus jgk kan klu bw sesekali ke muzium..sy sendiri lama dah x ke muzium:))

    ReplyDelete
  17. eb:hehe saya pun masa kecik2 dulu jerk gi..hehe

    ReplyDelete
  18. inahar:wasalam kak saya ni lagi lah tak jenguk2 langsung dah muzium..lalu jerk..tp hati ni terpangil2 nak pi sana..hehe

    ReplyDelete
  19. sasha:betul kadang2 dari duk wat aktiviti shopping jerk baik try pi muzium lak..sah2 bole tambah ilmu..

    ReplyDelete
  20. teringin jugak nak ke muzium negara ni.

    muzium lain dah pergi. tapi muzium nagara ni belum lagi, lalu je.

    ReplyDelete
  21. sha my heart:sama lah dengan saya lama betul tak pi..sekarang best pasal pameran khazanah kapal karam..

    ReplyDelete
  22. fabulous me:hehe saya masa kecik dulu tak pernah pi rombongan kt mizium..rombongan mak ayah bawak adalah..hehe

    ReplyDelete
  23. kali terakhir kita masuk sana masa umur 8 tahun...tahun 1993...dah nak dekat 20 tahun pon...ntah apa jadi kat dalam tu skrg.

    ReplyDelete
  24. nuwairani:wah bagus nya awk masih ingat tahun terakhir masuk muzium..sekarang ada pameran kapal karam..tp saya pun ntak pi tengok lagi..hehe

    ReplyDelete
  25. akak nak taw
    last sy masuk muzium negara ni umor saya darjah 5
    kekekeke =p

    ReplyDelete
  26. mimi:bagus tu sekurang2nya masa darjah 5..hehe akak lak masa kecik2 tak ingat dan tak tahu apa2 pun tu pun tengok pic abah akak ambik..hehe

    ReplyDelete
  27. dah tak ingat dah kt muzium negara apa yg ada...last pegi masa kecik2 dulu...berbelas2 tahun dah kot.

    ReplyDelete
  28. cik aisha:hehe saya pun sama DAH LAMA tak pi cuma time balik kerja lalu jerk kat situ..sekarang macam ada pameran baru..tp banner tak pasang lagi..

    ReplyDelete